Het ideale kledingstuk voor jou vind je zo – een topper

Hoeveel miskopen heb jij in de kast hangen? Heb je de totale prijs van deze floppers wel eens bij elkaar opgeteld?

Het ideale kledingstuk voor jou vind je zo - een topper

Wat maakt dat een kledingstuk voor jou een topper wordt? En dat je minder miskopen in je kast hebt? Wil je alleen nog maar toppers in je kast? Check het aan te schaffen kledingstuk dan op de volgende punten.

Zo vind je het ideale kledingstuk voor jou

  •  De snit (het model) van het kledingstuk versterkt de uitstraling van je silhouet. Heb je een A-, H-, V- of X-silhouet? Je lichaamsilhouet (bodytype) bepaalt welke kledingmodellen jouw lichaam optimaal laten uitkomen.
  • Het materiaal van het kledingstuk past bij je silhouet en postuur. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat hoe ronder je lichaamsvorm hoe soepeler de stof moet zijn. Maar ook de textuur van de stof is van belang. Stoffen met textuur harmoniëren eerder met het ronde type en gladde stoffen zonder textuur, zoals bijvoorbeeld leer en denim, versterken de uitstraling van het rechte type. Hieronder een jurk in een gladde stof en in een recht model zonder taillering.

Het ideale kledingstuk voor jou vind je zo - een topper

  • Het dessin harmonieert met de vormen en lijnen in je gezicht en lichaam. Ook voor het dessin geldt dat ronde vormen en afgeleiden daarvan eerder harmoniëren met het ronde silhouet. De vorm van de kleding maar ook die van het dessin gaan een wisselwerking aan met de lijnen en vormen in je gezicht en lichaam en moeten die versterken. Bij het zoeken naar het ideale kledingstuk voor jou speelt ook je karakter een rol; een klein bloemendessin zal eerder passen bij het romantische type dan bij het dramatische type bijvoorbeeld
  • De kleuren van het kledingstuk vormen een harmonieus geheel met de kleuren van jouw huid, haar en ogen. Deze jurk in koele kleuren heeft een laag kleurcontrast en een gemiddeld licht-donker contrast.

Het ideale kledingstuk voor jou vind je zo - een topper

  • De stijl van het kledingstuk past bij je karakter. Iedere vrouw en man heeft een voorkeur voor een bepaalde stijl van kleden. Dat zit in ons karakter en wordt mede bepaald door onze sociale omstandigheden. We noemen dit je stijlpersoonlijkheid: heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor een romantische kledingstijl of ben je meer een klassiek type.  Als het kledingstuk je het gevoel geeft dat je ‘verkleed’ bent dan past het niet bij je stijlpersoonlijkheid en zal het in de kast blijven hangen.

Het ideale kledingstuk voor jou vind je zo - een topper