Erop of eronder met de riem – waar kun jij hem het beste dragen (2)

Een riem is een accessoire waar je veel kanten mee uit kunt, maar waar je ook met beleid mee om moet gaan. 

Erop of eronder - hoe en waar kun jij een riem het beste dragen?

Als je taille niet al te veel is uitgedijd, kun je in principe een riem of ceintuur dragen. Waar je de riem draagt en ook de breedte en de kleur van de riem maakt veel uit.

Een riem:

  • trekt de aandacht naar dat punt van je lichaam waarop jij hem draagt. Dat is in de meeste gevallen je taille. Maar je kunt hem ook lager of zelfs hoger dragen dan je taille.
  • in de kleur van je kleding valt minder op dan in een afstekende kleur. Heb je geen duidelijke taille kies dan altijd voor het eerste.
  • kan van zeer smal tot breed zijn. Heb je een kort bovenlichaam en ben je niet bovengemiddeld lang, dan is er geen ruimte voor een breed exemplaar. Zoals ik dat in mijn vorige bericht over de riem al schreef, jouw lichaamslengte in combinatie met je gewicht speelt ook een rol. Als voorbeeld onze koningin, zij heeft met haar H-silhouet een kort bovenlichaam maar door haar postuur (lang en slank) kan ze toch een brede riem dragen. Hij moet dan wel in dezelfde kleur zijn als haar kleding.

Erop of eronder met de riem – wat werkt het beste voor jou

  • Heb je een hoge heup en lange benen (H, V en I) dan zul je je bovenlichaam voor het oog moeten te verlengen. Een smalle riem in de kleur van je kleding en riemen die onder je taille zitten, zoals je die op een heupbroek draagt, zullen dan de beste keus zijn. In de kleur van je top verlengt hij optisch je bovenlichaam. Kate heeft het V-silhouet en draagt hem in de kleur van haar coltrui. Rechts op de foto zie je dat Katie Sturino met haar korte benen, beter een riem in de kleur van de broek kan dragen. En ja, haar broek had ook wat langer mogen zijn om haar verticale proporties meer in evenwicht te brengen.

Erop of eronder met de riem - waar kun jij hem het beste dragen

  • Het X-silhouet doet er goed aan haar riem op of net iets onder de taille te dragen. Dit om haar verticale proporties in balans te houden.
  • Het A-silhouet met haar lange bovenlichaam en korte benen draagt hem hoog op de taille en kan zich brede riemen in een afstekende kleur veroorloven.
  • Het 8-silhouet met haar korte bovenlichaam en smalle taille kiest bij voorkeur een smal exemplaar in de kleur van de top. Maar kan ook een heupriem onder een vest/jasje dragen.
  • Durf een riem op je vest of jas te dragen. Het is een eenvoudige manier om meer vorm te geven aan de rechte blazers die nu zo trendy zijn. Met name vrouwen met een duidelijke taille en het I-silhouet komen beter uit de verf als ze op deze manier hun slanke punt benadrukken. Lees ook Een lang vest draag je zo voor je bodytype

Erop of eronder met de riem - waar kun jij hem het beste dragen

  • Is je taille wat voller of heb je een buikje?  Laat dat je er niet van weerhouden een riem onder een vest of jasje te dragen. Je kunt zo de suggestie wekken dat er een slanke taille onder het jasje/vest zit. De aandacht zal gaan naar de riem en niet naar je buikje. Hieronder zie je dat een gesp al genoeg is om de illusie van een taille te geven. Nog meer effect bereik je als de basis donkerder van kleur is dan het jasje of vest.

Erop of eronder met de riem - waar kun jij hem het beste dragen

Kleding www.littlesoho.nl