Dit Bretonse streepje combineert met alles

Iedere vrouw zou een streepjesshirt in haar kast moeten hebben, want het is een basiskledingstuk waar je veel kanten mee uit kunt.

Dit Bretonse streepje combineert met alles

Het is aan Coco Chanel te danken dat het Bretonse streepje zo populair is geworden. Zij droeg als eerste vrouw dit zeemansshirt. Het traditionele Bretonse shirt is van een fijn breisel gemaakt, heeft een driekwart of lange mouw en een boothals en telt 21 blauwe en witte strepen.

Dit Bretonse streepje combineert met alles

Het verhaal gaat dat die 21 strepen symbool staan voor de overwinningen van Napoleon. Het shirt was in eerste instantie bedacht voor de Franse zeelieden, omdat het streepdessin zo goed afstak tegen het water mocht er een man overboord vallen. In 1958 wordt het Bretonse shirt een vast onderdeel van het Franse zeemansuniform.

Dit Bretonse streepje combineert met alles

Tijdens een tripje naar de Franse Rivièra raakte Coco gecharmeerd van het Bretonse shirt en paste het streepdessin daarna veelvuldig toe in haar collecties. Dankzij Coco werd het Bretonse streepje wereldwijd een groot succes. Audrey Hepburn, Jackie O. en Brigitte Bardot – om maar een paar grootheden te noemen – werden vaak gespot in dit streepje.

Heb je dit klassieke Bretonse streepje nog in je kast liggen? Geef er dan een eigentijdse draai aan door het te combineren met andere dessins of een basiskleur die jouw fantastisch staat. Je ziet dat je niet snel de fout in kunt gaan.

Dit Bretonse streepje combineert met alles

Tip: Ben je bang dat zo’n streepje je dikker laat lijken dan je bent? Lees dan mijn bericht Het laddereffect laat je slanker lijken

Op mijn Pinterestbord Stripes vind je deze foto’s en nog meer voorbeelden.