Een jaar geen kleding kopen (2)

een jaar geen kleding kopen

Sinds augustus dit jaar heb ik dus besloten om geen kleding meer aan te schaffen. En tot nu toe valt me dat minder zwaar dan ik gedacht had. Hoewel ik het einde zomer wel wat moeilijk had, want een paar van mijn geliefde kringloopwinkels doen dan alles weg voor 1€. Ook ontdekte ik, dat minstens 3 fijne winterbroeken te wijd waren geworden. Dat komt natuurlijk, omdat ik sinds januari dit jaar veel minder eet en vooral nauwelijks alcohol drink. Ik groeide namelijk behoorlijk dicht. Nu weeg ik tussen de 58 en 59 kg en drink ik meestal in plaats van wijn Franse citroen (aanmaak) limonade. Hierdoor ben ik van maat 40/42 naar maat 36/38 gegaan.

Masochisme in de Monoprix

En heus, ik ga de winkels niet uit de weg, stop mijn kop niet in het zand. In augustus bijvoorbeeld waren we in de Elzas en bezochten we Colmar. Daar zag ik de Monoprix. Dat was vroeger een ietwat simpele winkel, maar de laatste jaren verkopen ze echt precies de kleding, die ik leuk vind: jurken tot ver voorbij de knie, linnen broeken en bloesjes en rokken, beeldige kleuren en super mooie zijden shawls. Ik stapte naar binnen en oh, wat was het verleidelijk en nog opruiming ook. Maar….ik hield me bij mijn besluit, kocht niets en was behoorlijk trots op mezelf.

Kleding ruilen

Nu moet ik wel toegeven, dat ik in september een kledingruilbeurs georganiseerd heb voor mijn vrouwenclub. Daar nam ik wel een paar dingen van mee. Dat vond ik niet kopen maar krijgen.

Meer tijd over

Ik vertelde in mijn vorige stukje, dat ik aardig koopverslaafd ben. En een verslaving raak je niet zo maar kwijt. Dus heb ik via Vinted wat van mijn favoriete Franse geur gekocht. Dat mocht van mezelf. Maar ook het kopen van veelal overbodige dingen probeer ik echt te beperken. Of dat gaat lukken…we gaan het zien. En inderdaad houd ik nu meer tijd over. Ook dat geeft me meer rust. Wordt vervolgd …….. Groet, Christine

3 gedachten aan “Een jaar geen kleding kopen (2)”

  1. Echt fantastisch! En inderdaad, het geeft zoveel rust en een trots gevoel als je ergens voor staat. En kleding ruilen vindt ik gewoon kunnen. Dan wordt er geen kleding weggegooid en ben jij, èn de ander weer blij met het voor jou nieuwe kledingstuk. Win win dus.
    Succes!👍

  2. Hallo allemaal, wat inspirerend! Ik ben in mijn weggeeffase, wat ruimte geeft in mijn kasten en ook toelating om te vernieuwen. Mij beter te kleden en alleen te kopen wat écht klopt. Ik mag van mijzelf enkel tweedehands kopen en 5 stuks nieuw. Voor schoenen en lingerie maak ik een uitzondering. Verder heb ik al jaren een budget waar ik mij aan kan houden, dat helpt mij ook. Want ik ben ook dol op kleren en mooie dingen, ben op pensioen, heb veel tijd maar wel veel minder nodig, jammer,…dus zal ik altijd mooi de straat opgaan, in een zelfverzonnen opdracht om wat schoonheid te brengen en 70 plussers te laten zien! Want dit kan een onzichtbare leeftijd zijn terwijl we zoveel te bieden hebben. Ik wordt dan ook makkelijk aangesproken, krijg een compliment en dus contact en kan ook iets geven, echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.