Trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

In tegenstelling tot de kleuren die we afgelopen herfst en winter zagen, stralen de Pantone trendkleuren lente-zomer 2021 optimisme uit. Lag in het vorige seizoen de nadruk op kleuren die tientallen jaren mee kunnen en zo een bijdrage aan duurzaamheid leveren, nu zien we ‘kleur’.

Leatrice Eiseman, de Executive Director van het Pantone Color Institute beschrijft de trendkleuren Lente-Zomer 2021 als  ‘Een reeks tinten illustratief voor de natuur, onderstrepen onze wens naar flexibele kleuren die het hele jaar blijven werken. Ze combineren comfort en ontspanning met vonken van energie die onze stemming stimuleren en verheffen.‘ Je zult het met haar eens zijn dat we in deze deprimerende tijd opwekkende kleuren nodig hebben om het licht aan het eind van de tunnel te blijven zien. En het zijn dus kleuren die de seizoenen overstijgen en je komende herfst-winter ook nog kunt dragen. Dus toch een beetje duurzaam.

Zoals we de laatste jaren gewend zijn krijgen we twee kleurpaletten van het kleureninstituut. Die van de kleuren die het meest gespot zijn op de catwalks van  New York en op die van Londen. Wat wij tegen zullen komen in de webshops en in de kledingzaken (als het weer mag) zal er een mix van zijn. Ik beperk mij deze keer tot de kleuren van New York. Ik probeer ook afbeeldingen van outfits te vinden waarmee de kleur onder andere kan worden gecombineerd.

NEW YORK FASHION WEEK

 • Marigold– deze warme oranjegele kleur van de goudsbloem zit ook in het Londense Pantone palet.

De trendkleuren lente-zomer 2021 volgens Pantone

Trui

 • Cerulean – een licht fris hemelsblauw dat zowel voor warme als koele types gebruikt kan worden. Afhankelijk waarmee je het combineert. Je zult deze kleur vaak tegenkomen.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Blazer

 • Rust – een warm roestbruin geïnspireerd op herfstbladeren.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Trui // Jack suèdelook

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Dunlop reistas

 • French Blue – een helder koel kobaltblauw

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Vest

 • Green Ash – een fris pastel aqua dat eerder aan de warme dan aan de koele kant is. Deze lichte kleur staat ook weer bij alle andere kleuren van dit Pantone palet, je kunt je er fraaie combinaties mee maken.  Alle kleuren van dit palet zijn immers op de natuur geïnspireerd en dat betekent dat ze nooit echt slecht met elkaar zullen combineren. Denk bij Green Ash eens aan de steel van een narcis of een andere voorjaarsbloem en misschien kom jij dan ook al op mooie kleurencombinaties.

Trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Spencer

 • Burnt Coral – een zacht warm koraal dat ook mooi combineert met bijvoorbeeld Mint en Ultimate Grey

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

T-shirt jurk

 • Mint – een iets groenere versie (denk aan vers geknipte blaadjes munt) van het mintgroen waar ik al eens een bericht aan hebt gewijd. Dit groen combineert o.a. goed met lichtblauw  (Cerulean). Maar zoals je hierboven ziet gaat het ook goed samen met Burnt Coral. Zo kun je dit groen warmer en koeler maken, afhankelijk dus waarmee je het combineert.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Jas

 • Amethyst Orchid – een paars dat zowel bij het koele als warme palet past en dat ook weer goed combineert  met bijvoorbeeld Raspberry Sorbet en Cerulean

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Blouse

 • Raspberry Sorbet – de ijskleurige versie van frambozenrood

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

 

De klassiekers: Pantone noemt ze zo, ik heb het liever over neutralen. Koop altijd de beste kwaliteit, want kleding in neutralen zul je veel dragen, omdat je ze met al je andere kleuren kunt combineren.

 • Inkwell- deze inktblauwe neutraal is een iets vergrijsd marineblauw.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Jack 

 • Ultimate Gray – dit grijs (zie dit bericht) is de perfecte neutrale kleur. Je kunt hem dus combineren met Illuminating Yellow, maar ook met alle andere kleuren van dit palet.
 • Buttercream is een wit met geel erin. Wat deze neutraal warmer maakt.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Trui

 • Desert Mist – deze lichte zandkleur is de perfecte neutraal voor de warme kleurtypes, met name als ‘licht’ ook een van je kleurkarakteristieken is. Maar zoals dat voor alle kleuren geldt, deze zandkleur zal nooit exact zo in de winkels liggen. Dus gebruik altijd je Personal Color Card om de goede tint te vinden.

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Jack van Arma (schapenleer)

 • Willow – een licht warm olijfgroen

De trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone

Bodywarmer

6 gedachten aan “Trendkleuren Lente-Zomer 2021 volgens Pantone”

 1. Goedemorgen Lida,
  Fijn om iedere zondag te beginnen met jouw tips en adviezen!
  Welke van de nieuwe zomer trendkleuren zijn geschikt voor een wintertype?
  De neutralen Inkwell en Ultimate Grey sowieso, dacht ik, ik twijfel over Green Ash en de kleur Mint?
  Graag jouw mening!
  Hartelijke groet, Marian

  1. Wintertype is een ruim begrip, Marian, waar veel kleurtypes onder vallen. Dus ik kan je niet goed adviseren. Je hebt ongetwijfeld een kleurenwaaier gekregen. Houd die bij deze kleuren dan weet je welke bij jouw kleurtype passen. Groet, Lida

 2. Goedemorgen Lida en dankjewel weer voor deze voorbeschouwing! Er zitten kleuren bij die ik ook als tiener heb gedragen en dat doet moet aan de jaren 80 denken!
  Ik vind de roestkleur schitterend en ook de kleur willow. Inkwell lijkt me een hele geschikte zakelijke neutraal, ook voor gedempte types?

  Fijne kleuren om over te denken op een zonnige dag! Hartelijke groet, en blijf gezond!

  1. De mode heeft ook veel kenmerken van de jaren ‘80. Inkwell is echt niet geschikt voor jou, Janneke! Te diep en te koel. Wat zakelijke kleding betreft is er voor vrouwen veel meer vrijheid wat kleur betreft. Kies liever een zakelijke snit, meer yang kleding, bijvoorbeeld een mooie blazer / broekpak in een neutraal uit je Personal Color Card. Groet, Lida

   1. Hi Lida, bedoel je dat Inkwell te diep is? Willow is toch warm en licht?
    Ik kijk wel rond voor tingrijs, maar heb tot dusver niets gevonden wat geschikt is. Ik beperk me voor mijn werk daarom tot het “yangen” van mijn outfit.
    Ik had vroeger een paar topjes in wat hier Green Ash heet. Maar ook een kobaltblauwe blouse. Op een of andere manier stond het toen niet slecht maar nu loop ik er met een boog om heen. In de paarse kleur had ik ook een shirt. Allemaal nostalgie! Nou ja, zo lang we het haar maar niet weer zo hoeven te touperen 😉 Fijne zondag!

    1. Willow is warm en licht, maar niet iedereen is gecharmeerd van groen in een zakelijke omgeving. Ik denk dat je meer succes hebt in Desert Mist.

Reacties zijn gesloten.