Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen

Het is zo’n kledingstuk dat nooit echt uit het modebeeld verdwijnt en dat je in veel situaties kunt dragen. Een goede investering dus waar je jarenlang plezier van hebt.

Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen

Een overhemdjurk, ook wel blousejurk of doorknoopjurk genoemd, kan iedere vrouw dragen ongeacht haar leeftijd, haar bodytype en persoonlijke stijl. En dat ook nog op verschillende manieren en voor veel gelegenheden. Een overhemdjurk, de naam zegt het al, houdt het midden tussen een overhemd en een jurk.

Zijn overhemd/shirt lag – niet verrassend- aan de basis van dit kledingstuk. Want wie kent niet de filmbeelden van een one-night stand, waarin zij ’s ochtends aan het ontbijt verschijnt in één van zijn – uiteraard perfect gestreken – overhemden. Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen, ongeacht haar leeftijd, bodytype of persoonlijke stijl.

 • Vrouwen met een duidelijke taille snoeren hem in met een riem of ceintuur.
 • Ook als je tot de lange slanke rechte vrouwen behoort  (I-silhouet) doe je dit, maar laat je het bovenstuk overbloezen. Een jurk in een wat stijvere stof maakt je wat voller. Zie roze jurk met ceintuur.
 • De vrouw met het A-silhouet doet er goed aan een model met een A-lijn rok te kiezen (zie witte jurk). Draag hem hooggesloten en als het mouwtje op tepelhoogte eindigt brengt dat je borsten wat meer in balans met je heupen. Ook zakjes op borsthoogte laten borsten groter lijken.
 • Het V-silhouet laat zoveel knoopjes open dat er een diepe V-hals ontstaat. De rok mag zakken en wat meer volume hebben.
 • De  korte vrouw kiest een een jurk met een verticaal streepdessin en een ronde zoomlijn om langer te lijken.
 • Opvallende knopen maken een verticale lijn die ervoor zorgt dat je langer en dus slanker lijkt. Zie donkerblauwe jurk.

Een overhemdjurk of blousejurk is ook een veelzijdig kledingstuk. Combineren is met dit model jurk gemakkelijk. Je kunt hem dragen met slippers, sneakers of hakken. Zowel op je werk (een model met een kraagje en een mouwtje) als naar een feestje of in je vrije tijd.

De stof en het dessin bepalen de uitstraling van een  blousejurk. Het natuurlijke stijltype zal een voorkeur hebben voor een uitvoering in linnen of denim. Terwijl het klassieke type eerder voor een effen poplin kiest of een stof met een streepdessin.

Lange Blousejurk denim 

Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen

Blousejurk

Overhemdjurk grote maten

Jurk  reiskwaliteit

Blousejurk Geisha


Blousejurk met ceintuur

Blousejurk linnen off white

Blousejurk (maat 36 tm 48)

Jurk rechtsboven

7 gedachten aan “Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen”

 1. Hallo Lida,

  Ik vind overhemd jurken super leuk. Je schrijft dat iedereen ze kan dragen. Ik vind dat ik er zelf snel iel en lijzig door lijk.
  Ik heb het x silhouet en jij hebt me geadviseerd om staande stoffen te dragen, vanwege mijn bouw. Ik heb het idee dat de verticale lijn van de knoopjes me lijzig doet lijken. En ze zijn vaak wijd in de taille. Als je ze dan “insnoert” met een bandje of een riempje, dan zit er zo veel stof bij de taille. Alsof ‘ie te groot is. En dan lijk ik iel. Bij een maatje kleiner zit ie dan te strak om de heupen.
  Hoe kan ik zo’n jurk wel dragen? Ik ben 40 jaar.

  1. Een wijdere rok en de knoopsluiting alleen tot de taille. Zakjes op borsthoogte maken je ook wat voller. En inderdaad in een stof die wat stijver is. Mvg, Lida

 2. Beste Lida,

  U geeft aan dat u ook een advies kunt geven aan de hand van foto,s en dat u dan kunt zien welk figuur ik zou hebben. Mag ik aan u vragen wat de kosten hiervan zijn? en hoe het in zijn werkt gaat. dank hiervoor.

  1. Kijk hierboven onder Menu bij Consulten, Astrid, daar vind je alle gegevens!

 3. Goedemorgen Lida, zodra ik de 1e (denim) jurk aanklik komt helaas de 2e jurk van Geisha tevoorschijn. Kun je svp nog eens de link geven voor jurk 1? Onlangs heb ik 2 lange linnen doorknoopjurken aangeschaft en daarbij zoek ik nog een brede, liefst metallic-kleurige, elastische riem met gesp om de taille stevig in te snoeren.. Die riemen waren een hele tijd geleden populair. Weet jij, of een andere lezeres misschien een verkoopadres hiervoor? Alvast bedankt voor de moeite! Angeline

  1. Dank voor de tip, Angeline! Ik heb het aangepast. Ik zou zo 123 ook niet weten waar je zo’n elastische riem kan kopen. Nu maar hopen dat je nog een tip krijgt van een van mijn volgers.

 4. Nogmaals dank voor de vele tips!Ook iets ‘rijpere’dames komen aan bod….ik ben 69 en wil me niet’afgeschreven voelen’Kleed me niet graag ‘oud en ook niet’te’ jong….niet makkelijk…mvg Paulette

Reacties zijn gesloten.