Een koel wintertype blijft ver van gedempte lichte kleuren

Als je ooit als een koel wintertype bent geanalyseerd weet je dat koele pittige kleuren je als geen ander staan. Maar weet je ook hoe diep je kleuren moeten zijn? Een koel wintertype blijft ver van lichte gedempte kleuren en past ook haar make-up kleuren aan.

Een koel wintertype blijft ver van beige

Amanda is een koel wintertype. Dat betekent dat ‘koel’ haar dominante kleurkarakteristiek is. Haar kleuren moeten op de eerste plaats koel zijn, maar ook helder én heel belangrijk ze moeten aan de diepe kant zijn.

Op de eerste foto onderaan dit bericht heeft Amanda haar haar warm gekleurd en draagt ze een lichtroze trui die voor een koel wintertype te licht en te gedempt/zacht van kleur is. Ook haar make-up is te warm en te zacht voor haar koel-helder kleurtype. Haar prachtige blauwe ogen komen niet tot hun recht met deze kleuren en haar huid heeft z’n frisheid verloren.

Op de tweede foto heeft Amanda haar eigen haarkleur en is haar make-up aangepast aan haar koel-helder kleurtype. Bij haar donkere wenkbrauwen en het diepe asblonde haar zien we als eerste haar blauwe ogen. Dit in tegenstelling tot wat je op de eerste foto ziet.

Kan iemand mij uitleggen wat dat toch is, waarom de meeste vrouwen niet tevreden zijn met de kleuring die ze van nature hebben? De kleuren die je van nature hebt passen perfect bij elkaar en als je de voor jouw kleurtype goede kleuren draagt zie je er gezond en fris uit.

En dit geldt voor alle koele kleurtypes: In de juiste koele tinten zien ze er niet koel uit, maar levendig! Omgekeerd is dit het geval: als je iemand ziet die koele kleuren draagt en je vindt haar er bleek of grijs uitzien, dan is het de vraag of die persoon wel thuishoort bij de koele kleurtypes.

Op mijn Pinterestbord koel-helder kleurtype vind je nog meer foto’s


Even koel wintertype blijft ver van beige

4 gedachten aan “Een koel wintertype blijft ver van gedempte lichte kleuren”

 1. Hallo Lida,
  Bedankt voor alweer een hele duidelijk en leerrijke uitleg!
  Zelf ben ik een winter-type en mijn huid bruint niet snel. In de winter gebruik ik getinte dagcrème of fond de teint, ietsjes donkerder dan mijn eigen kleur omdat ik heel bleek ben en om te camoufleren. Verandert dit iets aan mijn kleurentype?

  1. Maak je zelf niet bruiner, die ‘bleke’ huid is juist je schoonheid! Daarvoor heb ik dit bericht geschreven, Annick! Draag je goede kleuren en je juiste kleurcontrast.

   1. Bedankt voor de tip!
    Hoe kan je dan vlekjes of oneffenheden weg werken, binnen je kleurentype?

    1. Een foundation moet altijd exact dezelfde tint of voor de avond juist een tint lichter zijn dan je huid. Kleur breng je aan met een blusher in je bloedkleur

Reacties zijn gesloten.