Dit zijn de trendkleuren Herfst-Winter 2020 volgens Pantone

Dit zijn de trendkleuren Herfst-Winter 2020 volgens Pantone

Eén ding wat meteen opvalt is, dat de trendkleuren Herfst-Winter 2020 niet echt ’trendy’ zijn. Integendeel het zijn tijdloze kleuren die nooit echt uit de mode gaan en gemakkelijk in je bestaande garderobe in te passen zijn. 

Twee keer per jaar brengt het Pantone Color Institute een rapport uit met de belangrijkste trends uit de nieuwe collecties. De herfsteditie 2020 staat helemaal in het teken van kracht en optimisme met diepe rijke rode tinten, olijfgroen, doordachte blauwtinten en onverwachte oranje accenten.

Het kleurenpalet van het trendkleuren Herfst-Winter 2020 palet onderstreept ons verlangen naar veelzijdige, tijdloze kleuren, die een minder-is-meer-mentaliteit weerspiegelen, aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute.

De nadruk ligt dit jaar dus op tijdloze kleuren, zoals de kleur van het jaar 2020 Classic Blue. Kleuren die goed passen bij de beweging die we nu in de mode-industrie zien. Weg met de snel opvolgende collecties per jaar naar goed doordachte en duurzame mode die je vele jaren kunt blijven dragen.

Sinds een paar jaar turft het kleureninstituut Pantone niet alleen de kleuren die het meest voorkomen op de catwalks van Londen (LFW), maar ook die van New York (NYW). Je ziet dat er geen grote verschillen zijn.

De trendkleuren Herfst-Winter 2020 – Ik beperk mij tot de Top12 die op de catwalks van Londen het meest geturfd zijn. En die we nu in kledingzaken en webshops aan ‘kunnen’ treffen. Want het blijft een voorspelling en het is altijd maar afwachten welke van deze kleuren de inkopers voor ons hebben ingekocht.

Ik begin met de vier neutrale kleuren waarin je helemaal in gekleed kunt gaan, maar die ook de basis kunnen vormen waarmee je al je andere persoonlijke kleuren kunt combineren.

 • Jet Stream – een grijsachtig gebroken wit. Wat appelleert aan puur en onbewerkt en gerecycled. Gebroken wit kan iedere vrouw dragen. Maar is ‘warm’ een van je kleurkarakteristieken ga dan liever voor iets geler wit, zoals ivoor.

 • Sheepskin – een bleekroze camelkleur die je net als een lammetje wilt aaien. Ik krijg er meteen een beeld van een cashmere trui bij, maar ook van een elegante wollen mantel. Met name voor de warme vrouwen onder ons een goede neutraal.

 • Dress Blue – een diep marineblauw dat ik bij modemerken ook als zwartblauw aangekondigd zie. Prachtig voor diepe vrouwen en zeer geschikt als je een formeel zakelijk pak zoekt.

 • Sleet –  een koel lichtgrijs. Dit grijs gaat nooit ‘uit de mode’ en van een aanschaf in deze kleur zul je lang plezier hebben. Voor de licht koele vrouw perfect als neutraal. Een shirtje of blouse in deze kleur kan elke koele vrouw dragen.

 • Mandarin Red – dit heldere warme rood wordt door Pantone omschreven als ‘provocerend’. Het is dan ook samen met Exuburance één van de meest in het oog springende kleuren van dit palet.

 • Samba – een iets gedempter warm rood. Kijk of dit rood past bij de kleuren van je Personal Color Card. Ook al is het maar in een sjaal bij je winterjas, ik verzeker je dat je er energie van krijgt.

 • True Blue -een levendig kobaltblauw. Met name een prachtige kleur voor de koele vrouw.

 • Exuburance – een warm rijk oranje dat niet al te licht is.

 • Military Olive – een stoere groene kleur die het voor warme vrouwen als neutraal ook goed doet. Bij het kleurenpalet van New York zie je dit olijfgroen bij de classics (neutralen) staan.

 • Celery – een heel fris warm geelgroen. Probeer hem eens als pasteltint als ‘warm’ één van je kleurkarakteristieken is.

 • Ultramarine Green – dit blauwgroen (koel) is veelzijdig inzetbaar.

 • Strong Blue – dit is het helderste blauw van de trendkleuren Herfst-Winter 2020. Het is lichter dan de andere blauwen in dit palet. Zowel voor het helder-koel als het helder-warm kleurtype een fantastische kleur.

 • Burnt Henna – een rustig diep warm rood waarbij ik meteen aan (rib)fluweel, suède en leer moet denken. Misschien kun je dit ook in laarzen en een tas toepassen als dit rood te diep voor je is.

 • Tawny Birch – dit warme rozebruin is dieper van kleur dan Sheepskin. Ik noem dit eerder een neutraal dan een basiskleur.

TIP: Kijk welke kleur past bij de kleuren van je PCC en hoe je hem kunt inpassen in je bestaande garderobe. Vaak kun je met een shirtje, sjaal of vest(je) in een ‘nieuwe’ kleur kledingcombinaties maken waar je niet zo gauw aan hebt gedacht.

Meer weten over hoe je een duurzame garderobe krijgt waar je veel kledingcombinaties mee kunt maken? Kijk dan eens bij de categorie  Garderobemanagement .

Op mijn Pinterestbord Herfst 2020 kun je inspiratie op doen.

6 gedachten over “Dit zijn de trendkleuren Herfst-Winter 2020 volgens Pantone”

 1. Goedemorgen,

  Ik vind al jarenlang dit een van de leukste redenen waarom ik jou nieuwsbrief volg: de kleuren van het nieuwe seizoen. Jou interpretatie en duiding maakt het zó duidelijk.
  Het geeft mij de energie om ( zoals jij ook adviseert) door mij kast te gaan en te schiften wat weg kan en een lijstje te maken met wensen voor dat seizoen.

  Ik koop steeds minder en van betere kwaliteit, omdat ik weet dat ik met jou adviezen altijd goed zit!

  Bedankt, Désirée

  1. Leuk om te lezen, Désirée, dat je steeds duurzamer bezig bent. Want dat is ook de insteek van mijn blog. Meer mogelijkheden met minder kledingstukken. Groet, Lida

 2. Ha Lida, goedemorgen. Altijd leuk om dit te lezen…wat worden de kleuren voor het komend seizoen. Krijgen we in de komende weken ook noemen aantal voorbeelden hoe je een en ander kunt combineren….gedemd koel bijvoorbeeld. Fijne zondag.
  Janna

  1. Dat kan ik je niet beloven, Janna, want ik heb het razend druk met KLOA’s en STOA’s. En kleding zoeken om mooie combi’s te maken kost gewoon heel veel tijd. Maar kijk op het Pinterestbord voor jouw kledingtype, daar kun je ook inspiratie opdoen. Groet, Lida

 3. Inderdaad veel kleuren die als neutraal ingezet kunnen worden, de olijfgroen vind ik schitterend. Ik heb een paar sjaals waar een aantal van de tinten van dit jaar ook in voorkomen, die leg ik vooraan!
  Sinds mijn kleurenadvies ben ik kleuren opnieuw een beetje aan het ontdekken, maar ik merk dat ik wat onzeker over blauw ben. Ik zie niet alleen in deze seizoenskleuren, maar ook verder niet heel veel blauwen die geschikt zijn voor mijn type. Zelfs met jeans ben ik terughoudend geworden, omdat jeans met stretch vaak wat vaal wordt, en vale jeans heb je afgeraden. Zijn er minder warme blauwen momenteel of laat ik onterecht goede mogelijkheden hangen Lida? Ik heb wel steun aan je blogs om het onderscheid te maken, maar ik kies nu liever voor olijfgroen, warme koper- en bruintinten en mijn wit. Met wat pastels erbij heb ik daar deze zomer heel veel plezier van gehad. J.

  1. Petrol is een goede blauw voor het gedempt warme kleurtype en daarvan zag ik al voorbeelden in de nieuwe collecties. En zie het advies dat ik hierboven ook aan Janna heb gegeven. Ook jeansblauw kan meer naar petrolblauw gaan, al is dat soms wat zoeken. Groet, Lida

Reacties zijn gesloten.