De contrastniveaus in je outfit – laag kleurcontrast

Zo hoog kan het contrastniveau in je outfit zijn (1)

Kennis van je contrastniveaus helpt je om een harmonieus beeld van jezelf neer te zetten. Als je na het lezen van mijn vorige blogs hebt ontdekt hoe hoog het kleurcontrast én je licht-donker contrast in je uiterlijk is, dan weet je hoeveel basiskleuren je tegelijk kunt dragen. 

Als voorbeeld deze week – volgende week een ander kleurcontrast – twee vrouwen met een laag kleurcontrast, maar met een verschillend licht-donker-contrast.


De contrastniveau's in je outfit - laag kleurcontrast

De contrastniveau's in je outfit - laag kleurcontrast

EEN LAAG KLEURCONTRAST EN EEN GEMIDDELD LICHT-DONKER CONTRAST Dat je contrastniveaus kunnen veranderen, zie je bij Christine Lagarde. Als je altijd een hoog licht-donker contrast in je uiterlijk hebt gehad en je bent nu ‘grijs’, dan wordt het licht-donker contrast minder hoog. Dit is goed te zien bij Christine. Ze doet er goed aan het licht-donker contrast aan te passen tot een gemiddeld niveau.

De contrastniveau's in je outfit - laag kleurcontrast

 

IDe contrastniveaus in je outfit - laag kleurcontrast

Christine Lagarde in twee verschillende outfits. Welke outfit staat haar beter? Wat vind jij?

17 gedachten over “De contrastniveaus in je outfit – laag kleurcontrast”

  1. Dat vind ik ook. Zij is een mooie vrouw en kleed zich over het algemeen goed. Ze is wel 1 van mijn voorbeelden.
   Rinske

  2. In de outfit rechts vind ik haar het mooist overkomen maar dit komt op mij niet als een gemiddeld contrast over, meer als hoger licht-donker contrast.

   1. Het contrast zou inderdaad nog wat minder kunnen. Kijk naar mijn plaatje met de kleurencirkel. Maar in vergelijking met de linker foto is dit al een stuk beter.

 1. Na alles wat ik over contrasten heb geschreven, weten jullie ook waarom dit beter bij haar staat? Vergeef me, eens een ‘juf’ altijd een juf 😉

  1. Ik vind het rechter ook beter, maar waarom?
   Ik ben benieuwd naar de uitleg, “juf”.
   Anneke

 2. Dag Lida,
  Met het donkerblauwe jasje en de lichtroze sjaal staat haar veel beter. Misschien vanwege het feit dat donkerblauw een neutrale kleur is en lichtroze vanwege haar lage kleurcontrast (combi neutraal en lichte kleur)?
  De monochrome kleuren die zij aan heeft op de linkerfoto passen niet bij haar kleurtype. Camel en bruin zijn te warm voor haar.
  Ik ben benieuwd wat het antwoord is.

  Groeten,
  Marieke

 3. Ja , ik denk te weinig contrast omdat zij nu gemiddeld moet hebben juf?

 4. Het tweede met de roze sjaal! Het eerste is te monochroom voor haar, maakt saai
  Groeten Erika

 5. Ik wil het zo graag blijven volgen, maar eh…. voor mijzelf raak ik de draad een beetje kwijt: licht-donker contrast kan ik volgen (ik ben ‘middel’) maar hoe kom ik achter het kleurcontrast, is dat niet onmiddellijk ook ‘middel’? ik kom er met je blog ‘zo hoog kan het kleurcontrast zijn’ ook niet uit, het lijkt allemaal zo hetzelfde principe…. overigens denk ik dat Christine Legarde mooier is in de blauw roze omdat dat een iets lager kleurcontrast is dan fel roze/blauw, maar wel iets meer dan de bruine outfit (te weinig contrast)?

  1. Marieke, je hebt het goed. En Hetty ook. Pluim van de juf, dames! Ze heeft een gemiddeld licht-donker contrast. Met de roze sjaal is het licht-donker contrast beter dan op de linker foto.

   Ook zijn haar kleuren te warm op de linkerfoto. En inderdaad, Erika, de kleuren op de linker foto zijn te monochroom voor haar.

   Yvon en Henriette, wacht op mijn blog van volgende week zondag, misschien dat dan het kwartje valt.

   Een hartelijke groet dames en tot de volgende week!

 6. Ik vind dat de kleur van het haar bepalend is, bruin bij grijs vind ik niet mooi, roze bij grijs wel. Verder komt de les bij mij nog niet goed over.?

 7. Dank voor deze informatie Lida! Het wordt mij steeds duidelijker. Eigenlijk merk ik dat ik al sinds jaar en dag gevoelsmatig steeds de juiste keuzes maak. In 1980 maakte ik al kennis  met de Nederlandse versie van Colour me beautiful, kies je kleur en goed gekleurd goed gekleed. Mijn eigen analyse kwam uit op wintertype maar had ook twijfels over herfsttype. Toen later meer onderscheid kwam werd mij duidelijk dat ik een diep koel wintertype moest zijn. Ik herken mij zelf wel in Anne Hathaway. Al zolang ik kleding voor mijzelf koop heb ik zwart donkerbruin grijs donkerblauw en wit/gebroken wit  voor broeken en rokken. Mijn jeans moet donkerblauw zijn. Als aubergine of donkergroen of kobaltblauw  in de mode zijn sla ik mijn slag. Rose en een donkere kleur geel hebben ook mijn voorkeur. Paars is niet mijn kleur behalve een licht ijzig lila en dan gecombineerd met zwart. Zwart/wit zwart/rood en donkerblauw/witte combinaties staan mij goed. Dat zijn eigenlijk wel de meest contrasterende combinaties die ik maak. Meestal is het een monochrome set dwz dat de top goed matcht met de broek rok. Ik begrijp nu waarom ik daar steeds voor kies en mij niet happy voel in veelkleurige combinaties of drukke prints. Dat heeft te maken  met het lage kleurcontrast ondanks mijn hoge licht donker contrast. Ik draag wel prints maar dat zijn kleine patronen of dunne strepen. En ja ik heb o.a een rood jasje en een lang rood vest….

Reacties zijn gesloten.